mandag, juni 29, 2009

Oppdatering måndag – verre?

Ringte veterinær Osnes i dag tidleg. Det var normalt at ho avlasta motsatt bakfot, viss ho hadde overbelasta den no. han var litt rådvill, men vi blei enige om at eg skulle snakke med Otterstad, hovslagar på Nordfjordeid, om evt hovbyll, for så å ringe opp igjen til Osnes seinare.

Snakka med Otterstad litt seinare. Han kunne gjerne komme ein tur å sjå på ho, lokalisere evt hovbyll, men sjølvsagt er han på ferie til neste veke… Han kjem om det er ønskeleg.

I dag var det ikkje tvil, Lea avlasta like mykje venstre som høgre bakfot. Ææææ! Eg vart heilt fortvila, trudde igjen at det kunne vere forfangenheit eller fælt, og visste ikkje kva eg skulle gjere.

Ho vegra seg for å gå frå beite og inn i stallen igjen.

Ringte vet. Osnes, som syns alt hørtes ut som forfangenheit no, han var omtrent sikker i si sak verka det som, og då var ikkje det mykje håp meinte han. Avtalte å ringe han i morgon tidleg, for å avtale stallbesøk same dag.

Snakka med Janita, som hadde fått tips av Nina (mora), kanskje det kunne vere borrelia-smitte. Snakka med fleire, som meinte at det var ikkje umuleg. Lea har alltid hatt mykje flått på seg. Blei enig med Janita om å be om blodprøve når veterinæren kjem i morgon.

Var i stallen igjen eit par timar etter Lea hadde fått smertestillande, og ho var tydleg låk no også. Var ikkje så mykje å gjere, anna enn å vente på veterinær igjen i morgon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar