søndag, november 01, 2009

Oh happy day!

Det var det eg tenkte når eg for frå stallen i går. For no er det slutt på gjørmelivet til hestane, og hestekiropraktoren var på besøk og kunne fortelle at Lea er fin i kroppen. Ho har rett nok nokre beitekilo att endå, men rygg, hofter, kryss, bein, nakke osv såg fint ut. Eit heilt anna resultat enn det som visste i sommar! Meir om kiropraktorbesøket til slutt.

Som eg skreiv på fredag, var planen å sette opp gjerde på laurdag, og hestane fekk faktisk kome bort på allereie i går!

Eg er ikkje like morgonfugl som andre, så når eg kom inn, såg vinterpaddocken slik ut:

image-upload-36-783990

Litt arbeid gjenstod, før det var klart til å sleppe bort hestane, men i løpet av eit par timar var det gjort!

image-upload-32-774904image-upload-36-722682

Montering av el-tråd, og vips – klart for hestar.

image-upload-140-739721Eit siste bilde før hestane blei flytta.

image-upload-101-751273 
Så var det klart for å innvie det nye området. Og til og med Lea oversåg maten litt, for å inspisere grusen;)

image-upload-113-764484
Men ho sørga sjølvsagt for å plukke med seg litt mat før ho gikk litt vidare. 

image-upload-124-797453 image-upload-119-793389…det same gjorde Sugar :)

image-upload-33-761196 
Både Lea og Sugar testa muligheita for å strekke litt på beina også. Begrensa kor bra bilda blir når eg kun hadde mobil, men fekk dette av Lea iallfall.

image-upload-118-702122
Så var det tilbake til matfatet for begge to:)

 image-upload-111-768840

 

Kiropraktor på besøk

Når hestane hadde fått tusla ei stund i paddocken, tok eg ut Lea for å spyle beina hennar, så hestekiropraktoren skulle sleppe å bli full av gjørme. Lea dansa ein del når eg spylte bakbeina – var nok kaldt, men vi blei no enige til slutt. God timing, for Camilla (hestekiropraktor) kom rett etter eg var ferdig å spyle.

Satte inn Sugar, og mønstra Lea i paddocken, i skritt og trav. Camilla kommenterte med ein gong at det var tydleg det var “ein annan hest” enn sist Lea blei behandla. Ho er fortsatt litt stiv, men no er det meir stivheit som skriv seg frå å hatt lenge fri. Og det har ho jo hatt, naturlegvis.

Tok Lea opp på låven etterpå, då der er høgre under taket enn inne i stallen (pga sikkerheit). Camilla gikk over Lea grundig og behandla der ho fann noko lite. Når Camillla var å såg på Lea i begynnelsen av juli var ryggen til Lea stiv som ein pinne, og hoftene bevega seg ikkje skikkleg. Det var akkurat som dei mangla “smørning” kommenterte ho då. No svaia ryggen så fint som berre det når ho forsiktig trykte på ho, og hoftene og beina var også fine.

Der sat litt i hasene bak, så eg fekk beskjed om å stretche her. Der var også ei lita låsning i ryggen og det same i nakken, men elles var ho fin. Veldig kjekt å få bekrefta frå fagfolk også at ho er fin i kroppen no, og klar til å settast i gong igjen skikkleg. Ville ha kiropraktorsjekk før ho blei ridd igjen, og det klaffa jo fint:)

Lea skulle ha fri i dag og i morgon. Eg tenkte å gå ein tur med ho i morgon, men haha, eg trakka over i det eg skulle ta inn Lea i kveld, så Lea lyt nok ha fri ein dag eller tre til…

1 kommentar:

  1. Måtte le når eg såg desse bilda - Lea gikk vekk frå maten for å utforske!?? Sjelden ;)

    Kjekt med fint vintergjerde, og kjekt med friskmeldt hest :D Spørs om eg snart må ta meg ein tur ut å ri litt..! ;)

    SvarSlett